Bouwen woning en 12 appartementen te Sint-Gillis-Waas: totaalproject

Bouwen  van 1 woning en 12 appartementen te Sint-Gillis-Waas in samenwerking met architect Tom Weijters.

Hier wordt gewerkt met kalkzandsteen, een milieuvriendelijk en duurzaam product.  Kalkzandsteen, ook wel silicaatsteen genoemd, is een natuurlijk product bestaande uit een mengeling van water, zand en kalk: drie natuurlijke grondstoffen die bijna onuitputtelijk zijn.

Silicaatsteen in de vorm van lijmblokken, wordt hier gebruikt voor binnen- en buitenmetselwerk dat niet zichtbaar is. Dankzij een tand- en groefsysteem passen deze blokken perfect in elkaar.

Kalkzandsteen voldoet perfect aan een aantal eisen die vandaag de dag heel belangrijk zijn in de bouw- en woonwereld. Door hun massieve karakter scoren deze blokken bijvoorbeeld heel erg goed op vlak van akoestische isolatie. Kalkzandsteen is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld scheidingswanden in appartementsgebouwen. Naast z'n prima geluidsisolatie heeft kalkzandsteen echter nog een aantal andere belangrijke eigenschappen. Silicaatsteen heeft namelijk een erg hoge brandweerstand en is zeer duurzaam, en daarnaast hebben blokken in kalkzandsteen een groot ademend vermogen. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat én vocht en schimmels maken hierdoor geen schijn van kans. Ten slotte beschikt kalkzandsteen over een groot vermogen om warmte op te slaan en langzaam terug af te geven. Hierdoor blijft het binnen lekker warm in de winter, en aangenaam koel in de zomer.