Nieuwbouw rijwoning te Sint-Niklaas wint invulbouwprijs 2014 door IO-architecten

Hier realiseerden wij een strakke nieuwbouw rijwoning in samenwerking met IO Architecten: een optimale benutting van een smal perceel. 

IO-Architecten wint hiermee de Stadsprijs voor invulbouw 2014 mee.  Proficiat aan Jao Smet en zijn team!

De stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen is een origineel instrument dat het stadsbestuur jaarlijks hanteert om inwoners te stimuleren een stadswoning te onderhouden en te vernieuwen. Ook in 2014 was er voor dit initiatief veel belangstelling en waren de inzendingen van hoge kwaliteit.

Categorie invulbouw

Het bekroonde project in de categorie invulbouw is de woning van Philippe De Cock in de Vermorgenstraat 35, met architect Jao Smet.

Deze invulbouw werd gerealiseerd op een zeer smal en grillig perceel. Door stedenbouwkundig het hoger profiel van de aanpalende buur te mogen volgen, is een volwaardige woning gerealiseerd die ondanks de beperkte oppervlakte ruim en luchtig aanvoelt. De volledig beglaasde gevel, waarachter zich de circulatie bevindt, zorgt voor een subtiel spel van beweging doorheen het huis in de straat. De jury vindt het ontwerp creatief en gedurfd met een mooie detaillering. De bestaande gemene muren zijn zichtbaar gelaten. Twee patio’s brengen elk op hun manier licht en lucht in de woning zowel naar beleving toe als naar gebruik. Op het bovenste niveau is ook een dakterras voorzien. De materiaalkeuze is beperkt in aantal waardoor er een coherent visueel beeld ontstaat doorheen de ganse woning.